Gå vidare till innehåll

Följ oss på sociala medier!

Högkvalitativa Lust & Intimprodukter

Kontakta oss

Om ingredienserna

L-Arginin HCL

L-arginin är en så kallad icke-essentiell aminosyra och är ett förstastadium till kväveoxid (NO). Genom ökad tillförsel av l-arginin så produceras mer kväveoxid vilket är betydelsefullt för exempelvis immunförsvar, nervsystem, uthållighet och blodcirkulation. Det orsakar bland annat blodtillförsel, vilket ger känslan av pump. Det hjälper också artärerna att slappna av och medverkar således till ett hälsosamt blodtryck. Samtidigt som cirkulationen ökar så levereras syre effektivare genom kroppen och blodflödet till cellerna stödjs vilket generar i bättre näringsupptag.

Därför ökar L-arginin sexlusten och energin:

Kväveoxid krävs för att den glatta muskulaturen i könsorganen ska få blodtillförsel, vilket bidrar till ett fungerade sexliv.
L-arginin påverkar dels de delar i hjärnan som styr vakenhet, vilket i sig ger mer energi och sexuell lust. Dels påverkas blodflödet till könsorganen vid sexuell stimulering, förklarar Stefan Arver som är docent och överläkare vid centrum för sexualmedicin vid Karolinska Universitetssjukhuset. L-arginin sätter på så sätt igång en kedjereaktion av ökad upphetsningen, sekretutsöndringen och erektionen. Logiken är enkel: ju mer kväveoxid - desto lättare, snabbare och uthålligare stimulans.

L-arginin bromsar åldrandet: Muskelnedbrytning är en väsentlig del av åldrandet, vilket orsakas av att utsöndringen av l-arginin avtar. Behovet av l-arginin ökar därmed efter 30 års åldern och detta gör att kväveoxid har en viktig funktion. Kväveoxid stimulerar nämligen frisättningen av tillväxthormon, vilket underlättar träning och muskeluppbyggnad.

L-arginin och citrullin: L-arginin bryts snabbt ner i kroppen och behöver därför tillföras regelbundet. Det finns en annan central aminosyra: citrullin, som förutom att den är stabil även omvandlas till l-arginin efterhand som denna bryts ner. Genom att tillföra båda dessa aminosyror får man både en snabb och varaktig effekt.

Är L-arginin säkert?

Den rekommenderade dagliga dosen uppgår till 6 gram. L-arginin anses endast ohälsosamt vid dosering på över 40 gram er dag.

Bristsymtom: Sterilitet, för tidigt åldrande, brist på tillväxthormon, övervikt, impotens och toxcitet.

Arginin AKG

Alfa-ketoglutarat är en mellanliggande i Krebs eller citronsyra cykeln, en av de primära sätt din kropp producerar energi och råvaror. AKG tas som ett komplement träder i Krebs cykel, producerar energi eller andra produkter såsom aminosyran L-glutamin, en stor komponent i muskler. Saltet L-arginin alfa-ketoglutarate kombinerar potentiella fördelar med båda ämnena. AAKG separerar till L-arginin och AKG i tarmarna och motsvarar att ta båda separat. L-arginin är en så kallad icke-essentiell aminosyra och är ett förstastadium till kväveoxid (NO). Genom ökad tillförsel av l-arginin så produceras mer kväveoxid vilket är betydelsefullt för exempelvis immunförsvar, nervsystem, uthållighet och blodcirkulation. Det orsakar bland annat blodtillförsel, vilket ger känslan av pump. Det hjälper också artärerna att slappna av och medverkar således till ett hälsosamt blodtryck. Samtidigt som cirkulationen ökar så levereras syre effektivare genom kroppen och blodflödet till cellerna stödjs vilket generar i bättre näringsupptag.

Vad är effekterna av L-arginin AKG?
Är L-arginin HCL säkert?
Bristsymtom: 

Rödbetspulver: 

Rödbetspulver är gjort på torkad och mald rödbeta. Rödbetan användes redan under medeltiden filtigt då hälsofördelarna var påfallande. Den nyttiga rotfruktens kraftiga färg indikerar på ett högt innehåll av antioxidanter och fytonäringsämnen, som bidrar till att motverka oxidativ stress och verkar skyddande mot fria radikaler som uppstår vid infektion och inflammation i kroppen.

Vad är effekterna av rödbetspulver? Rödbeta dämpar inflammationsprocesser, aktiverar immunförsvaret och stärker kroppens naturliga avgiftningssystem. Rödbetor är förvisso kända för sitt höga näringsinnehåll, men det är dess förmåga att absorbera och lagra exceptionellt höga halter av nitrat som gör det speciellt populär bland atleter och idrottare. Nitrat förekommer naturligt i hög mängd i rödbetor. Av bakterier i munhålan omvandlas nitrat till nitrit som sedan omvandlas till kväveoxid i magsäcken, vilket har en kärlvidgande och blodtryckssänkande effekt. Kärlvidgandet innebär en effektivare transportering av syre till musklerna som ökar uthålligheten vid fysisk ansträngning, medan den blodtryckssänkande effekten anses förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Andra påvisade hälsofördelar är sänkt blodtryck, positiv effekt på leversjukdom och benskörhet, minskad risk för förkylning samt skyddande effekt på mage och tarm. Nitraterna och kväveoxiden i rödbetspulver stöder friskt blodflöde och syre till alla delar i kroppen vilket kan vara till hjälp för erektil dysfunktion (ED).

Biverkningar:

Rödbetspulver är biverkningsfritt för de flesta, men ska användas med försiktighet av personer som har någon form av njursjukdom.

Bristsymtom:

Erektionsproblematik, kärlkramp och förstorad eller förträngning i kärl.
 
Vitamin & Mineral Premix: 

Vitamin A - 800 µg Vitamin D - 5 µg Vitamin E - 12 mg Vitamin B1 (tiamin) - 1,12 mg Vitamin B2 (riboflavin) - 1,4 mg Vitamin B3 (niacin) - 16 mg Vitamin B5 (pantotensyra) - 6 mg Vitamin B6 (pyridoxin) - 14 mg Vitamin B12 (kobalamin) - 2,52 µg Vitamin B9 (folsyra) - 200 µg Vitamin B7 (biotin) - 50 µg Vitamin C - 80 mg Järn - 14 mg Zink - 10 mg Koppar - 1 mg Jod - 150 µg Krom - 40 µg Mangan - 2 mg Selen - 55 µg Stabiliseringsmedel: (E460, E572, 

L-Ornitin: 

Komplement till L-arginin. (Istället för citrullin).
Ornitin är en icke essentiell aminosyra som utgör ett mellantillstånd i ureacykeln. Den har bland annat förmågan att omvandla citrullin till arginin. Som tillskott förekommer ornitin ofta tillsammans med arginin eftersom de båda aminosyrorna kompletterar varandra. L-ornitin är som nämnt ovan en icke essentiell aminosyra som utgör ett mellantillstånd i ureacykeln. Fysiologiskt sett bidrar L-ornitin till att centrala nervsystemet utsöndrar tillväxthormon som har betydelse för muskeltillväxt. Ornitin har även en betydelse för kroppens cellförnyelse och fettförbränning. L-ornitin stimulerar insulinproduktionen vilken har betydelse för proteinsyntesen. Man vet att insulin transporterar socker genom cellmembran och därigenom befordrar upptaget i vävnaderna. L-ornitin deltar tillsammans med L-arginin i regleringen av lysinnivån i hjärnan. Detta är viktigt vid sänkning av kaloriintaget Aminosyrorna L-Arginin och L-Ornitin har tillsammans visat sig stärka immunförsvaret. Kroppen behöver arginin för att producera kväveoxid som håller blodkärlen smidiga. De kan också bidra till att förbättra fettfri muskelmassa och minska fett – vilket gynnar kolesterolhalten. Ornitin är en del av ureaomloppet som bearbetar giftig ammoniak till urea. 

Effekterna av Ornitin:

 Denna aminosyra marknadsförs till kroppbyggare som ett muskelbyggande tillskott, ofta i kombination med arginin. Labbförsök har visat att ornitin ökar både insulin och nivåerna av tillväxthormoner, som behövs för att bygga och bibehålla muskler under hård träning. Ornitin är en icke.essentiell aminosyra och tillverkas från arginin. 

Fördelar: 

Frisätter tillväxthormon som i sin tur hjälper fettförbräninngen. Det krävs för ett fungerande immunförsvar. Ornitin hjälper till att läka och reparera hudvävnad och att avlägsna giftig ammoniak från levern, det kan minska effekterna av skrumplever och andra störning på grund av leverproblem. Den behövs också för bildandet av tre aminosyror som leverar enerigi till varje cell i kroppen, dessa är citrullin, prolin och glutaminsyra. Ornitin snabbar på läkningen av brännskador och kan ge positiv effekt vid trauman, dålig aptit och viktökning. 

Bristsymptom av ornitin: Eftersom kroppen kan producera den här aminosyran själv är brist mycket ovanligt. Människor som ändå kan ha brist av ornitin är ofta extremt undernärda eller har en sjukdom som stör citronsyracykeln. 

Symtom på högt intag: Det finns inga rapporterade biverkningar från användning av ornitin, men barn, gravida eller ammande mödrar ska absolut inte ta ornitin som tillskott. Något som närmast alltid kommer upp är vikten av att gravida kvinnor inte tar ornitintillskott, detta eftersom höga doser av ornitin kan ge orsak till magkramper, illamående, och diarré. 
 
 
 
Druvkärnextrakt (vitis vinifera) 95% OPC

Druvkärneextrakt (GSE) är ett kosttillskott som görs av frön av druvor och förkortas därför ”GSE” från engelskan ”Grape Seed Extract”.

Effekterna av druvekärneextrakt:

GSE är en källa till naturligt polyfenol och oligomeriska proantocyanidiner (OPC:er). Polyfenoler är organiska färgämnen med stark antioxidativ verkan, vilket neutraliserar fria radikaler och andra gifter. De skyddar även mot solens UV-ljus (också vår hud). Polyfenoler hjälper till med upptaget av C-vitamin och stärker kapillärväggarna. OPC:er är ämnen som speciellt motverkar astma, allergiska reaktioner, inflammationer, fettlever m.m. OPC-innehållet i druvkärneextrakt är i huvudsak det verksamma ämnet, så ju högre innehållet är, desto potentare är produkten. Vid inflammation tillverkar kroppen leukotriener, vilka sänktes av druvkärneeaktrakt och på så sätt förbättrade patienternas symtom från astma. Enligt en italiensk studien publicerad i Journal of Nutrition, som jämförde mängden polyfenoler i urinen, kunde konstatera att ett rikligt intag av polyfenoler kraftigt minskar risken att dö i förtid, främst genom att motverka ett flertal, ofta kroniska sjukdomstillstånd.

Är druvkärneextrakt säkert? 

GSE-tillskott anses allmänt säkert med få biverkningar. Rekommenderat intag bör inte överskridas. Rekommenderas ej till gravida och ammande.

Bristsymtom:

Macapulver:

Maca är en rotfrukt som torkas och finfiltreras till ett pulver. Detta tillskott har tilldelats gruppen "superfood" av dietister på grund av dess höga näringsvärde och har historiskt benämnts som “Peruansk ginseng” för dess många mediciniska fördelar såsom ökad energi, förbättrad mental hälsa och sexlust.

Effekterna av macapulver:

Bland de många vitaminer och mineraler som maca innehåller så är zink, järn, vitamin B2 och magnesium några utav dem. Gram för gram innehåller macapulver 3 gånger mer C-vitamin än en apelsin, 5 gånger mer järn än spenat och 2 gånger mer kalcium än mjölk. Maca har en antioxidativ funktion som kan hjälpa till att hålla kroppen frisk genom att stödja immunförsvaret. Maca ska också lindra symtom som nattliga svettningar och dylikt som är vanliga vid klimakteriebesvär och således även hjälpa till vid sexuell dysfunktion kopplade till hormonella besvär. Med samma mekanismer kan menstruella besvär som svår mensvärk och rikliga blödningar motverkas, medan det centrala nervsystemet påverkas positivt vilket kan lindra stress och depression. Det fettsyror som maca innehåller kan påverka nivåerna av kortisol i kroppen och samtidigt stimulera produktionen av serotonin och endorfiner som är två neurotransmittorer med stark koppling till vår känsla av välbefinnande. Maca har en antiinflammatorisk effekt och kan behandla impotens samt öka fertiliteten hos både män och kvinnor enligt studier. Då den reglerar hormonbalansen sägs den vara ett afrodisiakum och därmed kunna öka sexlusten. Maca stimulerar blodbildningen vid anemi, dvs. blodbrist.
 
Är Macapulver säkert?

Giftstudier utförda i USA har inte kunnat påvisa någon risk för att macaroten skulle vara giftig på något vis. Amerikanska forskare pushar för att macapulver skulle vara positivt för människor som har hjärt- och kärlsjukdomar, i Danmark däremot hävdar man motsatsen och det är förbjudet att sälja produkter gjorda på roten. Det finns inga kända och dokumenterade bieffekter. 

1-3 Arbetsdagar frakt

Vi levererar med Postnord

Betala enkelt med Klarna

Betala direkt, delbetala eller betala efter 30 dagar

Högkvalitativa Produkter

Alla produkter är veganska och tillverkade i Sverige

Bra Kundsupport

Vi finns tillgängliga för frågor så vi kan guida dig vad du behöver!