Gå vidare till innehåll

Följ oss på sociala medier!

Högkvalitativa Lust & Intimprodukter

Kontakta oss

TIPS FÖR DIG SOM VILL ÖKA DIN LUST

ÖKA DIN LUST - LUSTTIPS 

Öka din lust

Kärlek och sex kan vara komplicerat. Det är mycket som ska fungera - våra känslor och tankar störs lätt. Det är vanligt att lusten varierar i perioder och kan ibland verka ha försvunnit helt. Det kan kännas frustrerande och ge upphov till jobbiga känslor, då det är svårt att finna orsaken och få bukt på det. Vad är det som gör att vi kan tända i ena sekunden och sen totalt tappa intresset i andra? Svaret är inte enkelt och det kan finnas flera faktorer och orsaker till det. Här listar vi därför tips som du kan ta till för att hjälpa dig själv och din partner för att få igång lusten.

 

SÖMNENS PÅVERKAN

De behov en människa först prioriterar att uppfylla är fysiologiska och består av basbehov så som mat, vatten och syre. Under denna kategori ingår också behov av att undvika smärta, sova, röra på sig och ha sex. Kroppen behöver en god natts sömn för att fungera. Trötthet är därför också en riktigt lusttjuv. Försök därför att varva ner, koppla av och värna om din sömn. Många har dessutom sina mysiga stunder på morgonen, just för att de är utsövda och har mer energi!

 

FYSISK OCH PSYKISK HÄLSA

Mat och motion som tidigare nämnt ingår också under människans absoluta grundläggande behov. Genom att motionera ökar blodcirkulationen och genom att ge dig själv näringsrik kost så ökar ditt välmående. Det skapar ork och energi vilket får dig att må bra! Detta ger dig de bästa förutsättningarna för att kunna prestera och fungerar helt enkelt som en energiboost. Om du inte känner dig fysiskt och emotionellt bra så kan din sexlust påverkas. Det är därför viktigt att du tar hand om dig själv och din hälsa. Ni kommer då bättre att kunna njuta av era intima tillfällen tillsammans.

 

LUGN OCH RO

Stressa mindre och få mer ork. Minska på alla måsten. Lätt att säga, men allt är inte viktigast här i livet, försök att prioritera och värdesätt relationen. Att dela på vardagens ansvar och arbete är viktigt både för att relationen ska vara bra men också för att båda ska ha ork att tänka på sex. Glöm inte att intimitet och kroppskontakt skapar lugn och sänder ut ”lycko-hormoner” i våra kroppar. Hångla är ett bra sätt för att hitta pirret igen. En puss, kyss.
Att hångla kan faktiskt visa sig vara mer lustfyllt och intimt än ett samlag.

 

POSITIVITET

Ett sätt att bryta det negativa kan vara att ni är nära varandra fysiskt utan att ha sex. Bygg upp lusten genom att ta hand om varandra och visa kärlek. Njut av närheten och skapa känslan av trygghet med att fysisk närhet inte måste följas av krav eller förhoppning om mer. Denna kravlösa kontakt kan verka avslappnande och sätta igång kroppens lust. Glöm inte att lust föder lust! Ge kärleken och lusten en chans att vakna till liv. Ge varandra tid och ha förståelse och var inte rädda för att prata med varandra. Var positiva, för det ger både lust och ork. När ni väl kommit igång, så minns ni hur skönt, mysigt och viktigt det är för välmående. Kyssar, kramar och fysisk kontakt i alla former väcker känslor och är ett mycket bra sätt att väcka lusten.

 

SLÄPP KRAV OCH FÖRVÄNTNINGAR, OCH FANTISERA MER

En del behöver tid på sig för att kunna tända till. Den tiden blir då helt nödvändig och kan inte skyndas på. Försök att släppa allt vad gäller krav och förväntningar. Alla är olika och lusten varierar. Mer förspel kan vara bra för att få igång lusten då ni tar er tid för att utforska varandras kroppar. Det kan påminna vad både du och din partner går igång på och för att hitta nya, spännande vägar till lusten. Våga också fantisera mer på egen hand och dela med dig av det till din partner för att hitta pirret tillsammans. Att tänka på sex är ett kravlöst sätt att väcka lust.

 

SKAPA TID FÖR VARANDRA

Att göra något vardagligt till något lustfyllt är en bra grej för att återupptäcka lusten. Hud och närhet föder lust, och i många fall särskilt om man inte har några förväntningar utan helt enkelt bara kan slappna av utan krav. Ta ett avkopplande bad tillsammans (med tända ljus och musik) eller en mysig dusch där ni kramas och tvålar in varandra och därefter går och lägger er nakna tillsammans. Hur mysigt är inte det? Att bara annars gå en kvällspromenad, drick en kopp te eller någonting annat där ni kan prata och umgås i lugn och ro. Vem vet vad att umgås på nya sätt kan leda till? De kan också skapa tillfället att faktiskt passa på! Försök att ha sex när ni kan och känner för det. Det blir väldigt oromantiskt och påtvingat om man ska planera sina mysiga stunder vilket ofta leder till ökad press och stress. Försök att få det ske spontant.

 

VISA UPPSKATTNING OCH ÖVERRASKA VARANDRA

Både vardagen och sexet blir roligare med överraskningar då och då. Känslan av att bli omhändertagen skapar intimitet och väcker känslor. Det handlar om att värna om varandra och visa uppskattning genom omtanke. Att göra saker på rutin blir snabbt långtråkigt och kan påverka lusten negativt. Gör små saker i vardagen som visar att du ser din partner! Till exempel kan du köpa med någonting som du vet att din partner tycker om från affären. Det kan göra mycket för både relationen då det väcker känslor. Inplanerat umgänge såsom dejter är vanligt i början av en relation men försvinner ofta med tiden. Återuppta detta för att fokusera på varandra och relationen medan ni får möjlighet att koppla bort andra saker i livet.

 

UTFORSKA SEXUALITETEN MED HJÄLPMEDEL

Att använda hjälpmedel såsom sexleksaker kan göra att man hittar tillbaka till lusten då det kan ge nytändning och skapa spänning. Det är ett bra sätt att lära känna sig själv och sina behov genom att ta reda på vad du gillar. Glidmedel och lustgel kan göra sexet skönare och höjer njutningen genom att minska friktionen och smörja slemhinnorna. I en undersökning uppgav 94% av de tillfrågade att de fick en större tillfredsställelse när de använder en sexleksak. Våga också prova annat som ni inte gjort förut, till exempel sexiga utstyrslar eller en fetish som någon av er har. Vad finns i dina fantasier?

 

VÅGA TA HJÄLP

Känns det som ni har gjort allt och ändå inte finner lösningen så våga vara öppna med varandra och vidare våga ta hjälp tillsammans från experter. Statistiken visar nämligen att över 50% av kvinnor och 20% av män anser att de inte är lyckliga med sina sexliv. Faktum är att många vill förbättra sin sexuella relation, men de vet bara inte hur. I dessa fall kan ni behöva prata med en relationsexpert eller sexolog, antingen individuellt eller tillsammans. Denna person kommer ge er strategier för hur ni får tillbaka lusten igen i relationen.

1-3 Arbetsdagar frakt

Vi levererar med Postnord

Betala enkelt med Klarna

Betala direkt, delbetala eller betala efter 30 dagar

Högkvalitativa Produkter

Alla produkter är veganska och tillverkade i Sverige

Bra Kundsupport

Vi finns tillgängliga för frågor så vi kan guida dig vad du behöver!